Hulp nodig

Alles over zonnepanelen en handvatten die u helpen bij uw keuze:

 

Veel mensen zijn geïnteresseerd in zonnepanelen. Dit is best logisch als u bedenkt dat u in 25 jaar maar liefst 19.000,00€ of meer kunt besparen.

Als u investeert in zonnepanelen, profiteert u tientallen jaren van de door uzelf opgewekte energie en dit levert meer op dan de rente over uw spaargeld.

 

De voordelen op een rij:

  →   duizenden euro's besparen

  →  goed voor het milieu

  →  u verhoogt de waarde van uw woning

 

Bent u ook enthousiast, neem dan zeker contact met ons op voor een uitgebreid advies op maat en een vrijblijvende offerte.

GSM: 0492 / 97.13.12 of MAIL: info@solare.be

 


Werking van zonnepanelen:


Zonnepanelen, ook wel fotovoltaïsche* panelen genoemd, zetten zonlicht om in elektriciteit. De zonnepanelen vangen zonnestralen op waarna zonnecellen de stralen omzetten naar elektriciteit. Zodra u meer-dere zonnepanelen op elkaar aansluit, wordt het een zonnepaneel- of PV-systeem genoemd.

Zonnepanelen hebben zonnecellen die meestal gemaakt zijn van silicium. Silicium bestaat uit twee lagen en als er zonlicht op de panelen valt, stroomt daar elektriciteit doorheen.

Vervolgens gaat de geproduceerde elektriciteit naar een omvormer die er voor zorgt dat de gelijkstroom die een fotovoltaïsch cel produceert wordt omgezet naar wisselstroom.

Nu kunt u de energie gebruiken!

 

* Een veelgebruikte term voor een zonnepaneleninstallatie is een fotovoltaïsche of photo-voltaic-installatie. Een fotovoltaïsche cel, ook wel pv-cel, is de bekendste zonnecel. Deze cellen worden gebruikt voor zonnepanelen. De fotovoltaïsche cellen zetten zonne-energie om in stroom.

 


Zonne-energie:


Door zonnepanelen te laten plaatsen wekt u duurzame energie op. Deze duurzame energie is uiteraard zonne-energie, in de vorm van warmte en licht. Aangezien de zon een onuitputtelijke bron is en zonne-energie schoon is, zijn wij groot voorstander van zonnepanelen.

Als u gebruik maakt van zonne-energie, draagt u een steentje bij aan een beter milieu. Zonne-energie zorgt ervoor dat de uitstoot van CO2 flink wordt beperkt.

U kunt dus zorgen dat het milieu minder belast wordt en tegelijkertijd geld besparen op uw energiefactuur!

 

De voordelen van zonne energie:

  →   zonne energie is gratis

  →   de zon is onuitputtelijk

  →   het is een schone vorm van energie

  →   zonne energie is inzetbaar op meerdere manieren

 


Zelf zonnepanelen installeren: Houd er rekening mee dat u geen garantie krijgt op uw panelen als u ze zelf plaatst!


U kunt er voor kiezen om uw zonnepanelen zelf te installeren. U moet dan wel handig zijn én u moet ervoor zorgen dat het veilig gebeurt.

Het enige voordeel van zelf installeren is naturlijk dat u geen kosten betaalt voor het installeren van de zonnepanelen. Het nadeel is dat u voor een andere prijs uw materialen inkoopt, meer BTW betaald indien uw woning ouder is dan 10 jaar en dat de garantie vervalt indien u niet op de juiste manier installeert.

We raden u ten zeerste aan om een specialist in te schakelen om uw dak te controleren en te bekijken wat de perfecte plek is om uw zonnepanelen te plaatsen. Daarnaast moet u ook verstand hebben van elektriciteit, het correct aansluiten van uw stringsconfiguratie en uw omvormer in werking stellen. Uiteraard moet u ook alles laten controleren door een erkend keuringsmechanisme.

 


Installatie zonnepanelen:


Zonnepanelen kunnen al in één dag geplaatst worden. In principe kan dit ook op elk soort dak. Het is wel van groot belang dat uw dak het gewicht van de panelen kan dragen!

Twijfelt u over de staat van uw dak, laat er dan zeker een specialist naar kijken. Panelen gaan zo’n 25 jaar mee, dus uw dak moet het ook al die tijd volhouden.

Zonnepanelen plaatsen op platte of schuine daken.

Zowel platte als schuine daken zijn geschikt om zonnepanelen op te in-stalleren. Op een plat dak wordt een speciale onderconstructie geplaatst, zodat er een hellingshoek kan worden bepaald en uw panelen het maxi-male opleveren. Die onderconstructie neemt wel wat ruimte in, dus u heeft meer meters nodig dan op een schuin dak.

 


Hoe groot moet uw dak zijn voor zonnepanelen?


Een schuin dak van ruim 5 vierkante meter is al voldoende voor het plaatsen van zonnepanelen. Een plat dak moet iets groter zijn, maar de mini-male grootte hangt af van de opstelling van de panelen. Houd ook reke-ning met schaduw op uw dak.

 


Zonnepanelen en schaduw:


Het is logisch dat uw zonnepanelen het meest opleveren als er geen scha-duw op uw panelen valt. Houd rekening met bomen en dergelijke die zon-licht kunnen tegenhouden. Let op: als één van uw panelen in de schaduw ligt, daalt de productie van uw hele systeem. Ook de windrichting is van belang voor het plaatsen van zonnepanelen. Een dak op het zuiden is het meest ideaal.

 


Kostprijs zonnepanelen:


De afgelopen jaren is de kostprijs van zonnepanelen enorm gedaald. Dankzij technologische verbeteringen en hogere productie zijn zonnepanelen nu relatief goedkoop. Toch kunnen de prijzen van zonnepanelen erg uiteenlopen omdat dit sterk afhankelijk is van uw omvormer keuze en de kwaliteit en garantie van uw zonnepanelen.

 


Investering zonnepanelen:


Wat u exact betaalt voor uw zonnepanelen hangt van meerdere factoren af. U kunt ervan uitgaan dat een gemiddelde installatie tussen de 4.500€ en 6.500€ kost.

 


Kostprijs zonnepanelen: verschillende types


De uiteindelijke prijs die u betaalt voor uw zonnepanelen valt lastig in te schatten. Het hangt sterk af van de ruimte die u op het dak heeft, het type dakbekleding, plat of schuin dak, uw energiebehoefte, het door u beoogde rendement het merk/type paneel en omvormer.

Daarom komen wij altijd bij de klant ter plaatse om alles met u te overlopen en zo een scherpe doch correcte offertekvoor u op te maken waardoor u nooit voor onverwachte kosten of meerwerk komt te staan. Immers een offerte op afstand maken of via de telefoon kan nooit correct zijn, denk daar maar eens over na.

Onze offerteprijs is de prijs die u betaald voor alle werken incl. materialen en keuring van uw installatie en dat volgens de regels van de kunst door gecertificeerde mensen met ervaring.

 


Terugverdientijd zonnepanelen:


Al lijkt het soms of de zon niet genoeg schijnt om er voldoende energie uit te halen, het tegendeel is waar! Zonnepanelen zijn zeer rendabel. De terugverdientijd wordt bepaald door verschillende factoren. Zo hebben het type, de plaatsing en de opbrengst van de zonnepanelen een belang-rijke invloed, maar vergeet zeker niet het aantal zonuren per jaar, de leeftijd van de panelen en eventuele vuilaanslag.

Gemiddeld ligt de terugverdientijd van zonnepanelen tussen de 7 en 9 jaar. Gemiddeld bespaart een gezin een bedrag van ongeveer €450 per jaar. Zonnepanelen gaan ongeveer 25 jaar mee, dus tel uit uw winst!

 


Opbrengst zonnepanelen:


Zonnepanelen worden steeds aantrekkelijker, want dankzij de dalende productiekosten zien we een steeds lagere aanschafprijs vergeleken met jaren geleden. Daarnaast zorgen verbeterde en nieuwe technieken voor een efficiëntere energieomzetting, waardoor de panelen sneller rendement opleveren. Zeker als we rekening houden met de stijgende energieprijzen zijn zonnepanelen het overwegen waard.

 


Rendement zonnepanelen:


De gemiddelde opbrengst van zonnepanelen is hoog. Gemiddeld behalen moderne varianten zo’n 5% rendement als we uitgaan van het verbruik van een normaal gezin. Wanneer u dat vergelijkt met de rente die u met uw spaargeld bekomt, dan zijn de panelen zeker een verstandige keuze.

 


Zo geregeld, samen met Solare:


Stel de juiste vragen als u offertes vergelijkt en vergelijk appels met appels (zelfde merk/type paneel en omvormer, dikte kabel maar ook hoe gaat een firma te werk, zijn er referenties die gecontacteerd mogen worden en hoe lang bestaat een bedrijf al, dit zijn allemaal zaken die van groot belang zijn voordat u de juiste keuze maakt)

Overweegt u in zonnepanelen te investeren, dan is hetzeker aan te raden om offertes te vergelijken. We raden u aan niet alleen te kijken naar de prijs u betaalt, maar ook naar andere factoren die uw keus kunnen beïnvloeden.

Kijkt u vooral naar:

  →   het aantal zonnepanelen en het vermogen

  →   wat voor soort zonnepanelen gaat het om: monokristallijn, polykristallijn of dunne film

  →   de herkomst van de panelen: wie heeft de panelen gemaakt?

  →   wat voor garantie krijgt u? Fabrieksgarantie/Installatiegarantie/Vermogensgarantie?

  →   wat voor omvormer zit erbij?

 

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan zeker contact met ons op: info@solare.be