Als u een beetje handig bent kan dat. Voor de elektriciteit heb je wel wat kennis nodig. Hierin kunnen we u advies geven. Ook kunt u het door ons laten installeren, dan weet u dat het professioneel en kundig is gedaan.
Ja, dit kan. Wij kunnen u adviseren hoe u dit het beste aanpakt.
Onze producten zijn onderhoudsvrij. Doordat de panelen schuin worden geplaatst, regent vuil er bij de eerste regenbui grotendeels weer vanaf. Wat wij u wel adviseren is de panelen 1 keer per jaar schoon te maken met kalkvrij water. Een schone installatie levert een hoger rendement van 4% - 6% op. Uiteraard neemt u hiervoor het best contact op met een erkende firma.
Nee, Alleen bij gebouwen die vallen onder Monumentenzorg moet je een vergunning aanvragen bij het gemeentelijk bureau voor de monumentenzorg.
Dit gaat vanzelf, daar hoeft u niets voor te doen. Als uw set zonnepanelen voldoende vermogen heeft, zal deze overdag meer energie opleveren dan dat er op dat moment wordt verbruikt. Overdag gaat de meter dus achteruit, 's nachts vooruit. Het verschil wordt automatisch verrekend met uw energiebedrijf.
Ja, de opgewekte energie wordt via een omvormer, die op het stopcontact wordt aangesloten, geschikt gemaakt voor uw apparaten in huis. Schijnt de zon niet, dan zit u niet opeens zonder stroom, want de omvormer heeft het overschot wat u op zonnige dagen hebt opgewekt teruggestuurd op het electriciteitsnet. Op minder zonnige dagen kunt u deze energie gewoon weer gebruiken. In het vakjargon heet dit Salderen. U merkt er dus niets van, alléén in uw portemonnee.
Zonnepanelen wekken ook energie op, ook als de zon niet schijnt. De wolken houden slechts een deel van het zonlicht tegen. De gemiddelde lichtopbrengst is ruim voldoende om uw woning van energie te voorzien.
Als de hellingshoek tussen de 20 en 55 graden ligt en de panelen tussen Zuid-West en Zuid-Oost zijn gericht, is de opbrengst het grootst. Andere hellingshoeken en orientaties leiden tot opbrengstverliezen. Hoe verder er wordt afgeweken hoe groter de verliezen zijn. Een paneel wat geplaatst is onder een hellingshoek van 30 graden en gericht is op het oosten of westen breng zo'n 80% op.
Wp: staat voor ' Watt piek'. Het Wattpiekvermogen op een zonnepaneel duidt het vermogen aan dat het zonnepaneel onder laboratorium omstandigheden afgeeft. Dat wil zeggen dat bij een instraling van 1000 Watt per vierkante meter en een temperatuur van 25 graden. kWp staat voor kilowattpiek. 1kWp = 1000 Wp. kWh staat voor kilowattuur. Het is een eenheid van energie. 1kWh komt overeen met 1 uur geleverd of verbruikt vermogen van 1000 Watt of 1kW.
Zonnecellen zijn meestal gemaakt van silicium. Silicium is een halfgeleidermateriaal en heeft de eigenschap dat als er licht opvalt, elektronen een hogere energie krijgen waardoor er een spanningsverschil staat tussen 2 contacten van de zonnecel. Individuele zonnecellen worden tot PV-modulen aaneengeschakeld, die zonlicht in elektrische spanning omzetten. Deze gelijkstroom wordt vervolgens met behulp van een omvormer in voor het elektriciteitsnet bruikbare wisselstroom veranderd.
Leveranciers van zonnepanelen geven een garantie van 25-30 jaar op zonnepanelen. Het rendement neemt tijdens de jaren af, na 30 jaar levert een zonnepaneel nog steeds 80% van zijn vermogen. Je kunt dus zeggen dat een zonnepaneel tussen de 30 en 35 jaar mee gaat. De omvormer gaat ongeveer 12-15 jaar mee.
Gemiddeld kan een dak tussen de 8 en 16 panelen plaatsen. Nadat u een vrijblijvende offerte heeft aangevraagd komen wij gratis bij u langs om te kijken wat het oppervlakte van het dak is, hoeveel u verbruikt, wat voor dak u heeft etc. Na dit bezoek kunnen wij vertellen hoeveel zonnepanelen u kunt plaatsen.
Zonnepanelen zetten licht om in elektrische energie. Hoe meer licht, hoe meer energie. De panelen wekken gelijkstroom op, terwijl de meerderheid van onze huishoudelijke apparaten op wisselstroom werkt. De omvormer zet de gelijkstroom die van de panelen komt om naar de wisselstroom die in huis gebruikt kan worden en/of aan het elektriciteitsnet kan worden teruggeleverd. De groepenkast zorgt voor de verdeling van afgenomen en opgewekte elektriciteit tussen de huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet. Een groot deel van de opgewekte stroom zal in het huishouden gebruikt worden, als er stroom over is wordt dit teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Dit gaat via een kWh-meter met terugleverregistratie. Zo kun je bijhouden hoeveel stroom je teruglever aan het elektriciteitsnet.
Ja, dit is mogelijk. Maar als het bewolkt is en als het winter is wekken de zonnepanelen minder stroom op. Er wordt dan energie gebruikt, waardoor je een back-up systeem nodig hebt. Deze systemen voor het opslaan van energie worden tegenwoordig minder kostbaar en daardoor steeds interessanter, zeker na de invoering van de digitale elektriciteit meter.
Een omvormer of ook wel inverter is een kastje wat gelijkstroom omzet in wisselstroom. Deze wordt dan gebruikt voor levering aan uw eigen net. De omvormer is 1 van het belangrijkste deel van een zonnepaneel installatie. De omvormer moet continu zoveel mogelijk energie uit de zonnepanelen omzetten naar 230 Volt. Daarom is de omvormer steeds bezig zichzelf af te stellen zodat er zoveel mogelijk energie uit de panelen kan worden gehaald. Voor elk type zonnepaneel is er een geschikte omvormer.
De zonnepanelen worden zodanig bevestigt dat deze tegen extreme weersomstandigheden bestand zijn. Zonnepanelen bestaan uit gehard veiligheidsglas waardoor sneeuw, hagel, storm en strenge vorst geen problemen vormen.
Ja, door gebruik te maken van optimizers zorg je ervoor dat energie verlies door schaduw in een gedeelte van het totale systeem wordt opgevangen, zodat de rest van het systeem alsnog optimaal kan produceren. Schaduw zorgt wel voor minder energieopbrengst. Hou hier dus altijd rekening mee en zorg ervoor dat je zo min mogelijk zonnepanelen in de schaduw installeert.
Zonne-energie is een verzamelnaam voor verschillende technieken om energie in zonlicht om te zetten. Bij directe zonne-energie wordt de energie in het licht direct omgezet in warme of elektriciteit. Hierin onderscheiden we passieve zonne-energie, actieve (thermische) zonne-energie en photovoltaische
zonne-energie of zonnestroom, waarmee zonlicht in 1 stap wordt omgezet naar elektriciteit.
Onder energetische terugverdientijd verstaan we de tijd die een zonne-installatie nodig heeft om dezelfde energie op te wekken die bij de fabricage verbruikt is. Een gemiddelde zonne-installatie heeft een terugverdientijd van 6-8 jaar. Dit is afhankelijk van het type zonnecel.
Meestal dekt uw opstal- en brandverzekering de schade van uw zonnepanelen. Wij raden u aan om contact bij uw verzekeraar op te nemen of deze schade door uw polis gedekt wordt. Let op! De ene verzekeraar beschouwt een zonnepaneel als onderdeel van het huis en dit is dan meeverzekerd. Een andere verzekeraar ziet het paneel als een los object en dan moet je het apart verzekeren.
De term "Photo-Voltaic" is een Grieks woord voor licht. De naam van de Italiaanse natuurkundige was Volta, naar wie deze eenheid Volt is genoemd. Letterlijk betekent het: licht en elektricitijd. Een PV-cel is de bekendste en meest toegepaste type zonnecel. Een aantal van deze cellen, meestal in een veelvoud van 12 worden in een paneel gemonteerd dat dan de naam PV-paneel krijg.
In een zonnecollector wordt warmte opgewekt en getransporteerd naar een opslagvat met water voor sanitair gebruik en/of verwarming. Bij een zonnepaneel wordt het zonlicht omgezet in elektrische stroom.
Uit onderzoek blijkt van niet, de elektronica van de zonnepaneleninstallatie met name de omvormer is gevoelig, maar wordt beschermd door een overspanningsbeveiliging. Het risico dat door een blikseminslag in de buurt de omvormer kapot gaat is klein.
Nee, de zonnepanelen worden bovenop de dakpannen van uw dak geinstalleerd bij een schuin dak. Alleen bij een plat dak is er wel ballast nodig. Er zijn geen aanpassingen nodig aan de dakconstructie. Zonnepanelen kunnen op vrijwel elke huisinstallatie worden aangesloten.
Een gemiddeld gezin verbruikt jaarlijks ongeveer 3500-4000 kWh.
Een dikke 5 sterren voor Solare!
Alles wat je verwacht van een professioneel bedrijf:
- Klantvriendelijke en persoonlijke aanpak
- Duidelijke offerte met alle uitleg en opties die je vraagt
- Bijzonder goede prijs/kwaliteit verhouding
- Correct naleven van afspraken en duidelijke communicatie
- Professionele installatie door vakmensen in hun domein
Kortom: dit is een club waar je vol vertrouwen mee in zee kan.
Jesica en haar team zijn bij ons langs geweest om de installatie te doen va onze zonbepanelen. Uiteraard zijn wij heel tevreden daarvan. Heel vriendelijke mensen en niets is hun teveel. Wij zouden ze zeker en vast aanbevelen.
Groetjes Rudy en Kathy
Plaatsing easee laadunit werd correct uitgevoerd èn voor een gunstige prijs. De uitleg over de werking was duidelijk en volledig. De bediening is eenvoudig en toch goed beveiligd. Een aanrader!
Super tevreden van dit team !! Vanaf het eerste contact, de duidelijke uitleg, tot de plaatsing en verdere afwerking nadien. Topservice !!
Een échte aanrader voor wie zonnepanelen nodig heeft.
groeten, Pasal en Els
Duidelijke info, goeie service, fijne samenwerking. Prima en snelle communicatie via mail. Snelle plaatsing en goed afgewerkt. We zijn heel tevreden! Dankjewel Jessica en co
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 12:30
Zondag: gesloten
Edvance VOF - Solare is "RESCERT" gecertificeerd, lid van "De Confederatie Bouw" en SolarEdge Installer Plus.
Bent u tevreden, laat een review achter op Google, zodat we nog meer klanten tevreden kunnen maken. Klik daarvoor op deze >> link
Het hele proces, van de offerteaanvraag tot de aanmelding bij Fluvius, is zeer correct en vlot verlopen. Ik beveel deze installateur van harte aan bij iedereen die ik ken.